Om Jonas. Lite av en ideförklaring.

Här kommer lite bakgrundsinformation om mig, och lite om vad jag tänkt med denna site.

Namnet är alltså som ni säkert förstått: Jonas Lundgren. Född och uppvuxen i Malmö, och bor nära på så centralt man kan (och ibland i huset i Hallaröd). Har tre barn, en dotter och två små söner.

Yrke: Är Projektledare hos Orkla shared services (en del av den norska koncernen Orkla). Stationeringsort är Eslöv. Det är en konsultroll där jag utför uppdrag hos våra kunder. Jag har för Orkla hanterat allt från mindre webbrelaterade projekt / uppdrag, till SAP APO införande och senast agerat projektledare / kundansvarig för en övergång till Windows 7 baserad plattform hos en av våra kunder.

Mål: Denna site är mitt anteckningsblock, min logg och en plattform för att utveckla mig själv och mina tankar.
Planerar att här försöka att skriva om IT ur ett bredare perspektiv och även om projektledning, eftersom det är det jag sysslar med om dagarna och det är inte bara mitt jobb utan också ett intresse. Ämnen eller ettiketter som jag själv hoppas ska dyka upp över tid är; projektledning, strategi och governance, kommunikation, organisation, ledarskap, affärsnytta, business intelligens, affärssystem, sammarbetsplattformar, modeller, webb, hosting, Cloud och open source. Jag hoppas också på att få till lite ressensioner av intressanta böcker som jag läser och länkar till läsvärda artiklar.

Jag kommer att använda sidorna till mer privata saker som min träning och annat i den mån jag känner att det finns orsak till det.
Vill man följa vad som sker med familjens hus på landet (Hallaröd 147) så finns vår site för detta separat.

Jag har en yrkesmässig bakgrund från (webb-) hostingbranchen (Surftown / Cohaesio / Keepit ) där jag var anställd mellan 2005 och 2009. Jag har tidigare läst Interaktionsteknologi på Malmö Högskola, vilket jag vill tro är i stort sett samma utbildning som idag går under namnet Interaktionsdesign. Dock utan att jag fick lämnat in ”den där uppsattsen”. Så jag saknar alltså examen, men har en massa fina poäng och framförallt erfarenhet och kunskap från en bra utbildning. Jag har också läst media och kommunikation i Lund som enstaka kurser och senast en Projektledningskurs (efter arbetstid) på Malmö högskola 2010. I arbetet har jag också tillägnat mig en massa nyttigheter och utöver det är jag en sådan person som ständigt läser flera böcker parallellt och älskar att bilda mig.

Jag har en långvarig politisk historia bakom mig, där jag 1993 gick med i SSU och Socialdemokraterna. Jag har satt mellan 1997  fram till december 2010 i Södra innerstadens stadsdelsfullmäktige i Malmö. Jag är i nuläget inte längre aktiv politiskt i egentlig mening, av flera olika skäl.

Annat: Idrottar när jag har tid. Springer, styrketränar och tränar kampsport / självförsvar (Krav maga). Krav maga är en Israelisk självförsvars stil.

Gillar att skriva, men har en svaghet i att stava. Det händer att det slinker emellan ett fel då och då, oftast med dubbel konsonanter.  Borde därför alltid läsa igenom allt en (minst) gång innan jag publicerar – men så blir det inte alltid här på bloggen. Så – ha överseende med det.

Tanken med blogginläggen är inte att de ska vara fullständigt klara och skarpa artiklar där varje tanke reds ut i sin förlängning, då skulle jag antagligen publicera det i en tidskrift eller någon annanstans istället. (om jag någon gång kom så långt med skrivandet). Tanken är istället att det ska vara mer av dagbokskaraktär, där jag får ner mina tankar på ett effektivt sätt och dessutom delger det till andra. Kanske kan vissa inlägg resultera i nya inlägg som så småningom kan bli en artikel. Eller så stimulerar det till debatt och därmed kan det kanske växa fram kollektiv kunskap så att säga. Vem vet.

Vill du ha kontakt med mig, så bara skriv en kommentar till någon av mina inlägg. Eller se mina kntaktuppgifter under CV sidan.