Det här med träning

En liten uppdatering på läget.

Löparknät fotsätter att spöka, så någon löpning vågar jag mig inte på på ett tag. Nu efter föräldraledigheten och semestern, så har jag kommit igång med fredagsbandyn på jobb igen. Det är roligt, om än man inte är någon stjärna på bandy. En timme relativt mycket springande går konstigt nog bra. Förra två veckor sedan kände jag inte något alls i knät. Antar att det kan bero på att man springer väsentligt annorlunda. Idag kände jag av knät lite, men inte mer än att jag nu fick klart för mig att någon löpning är jag inte redo för.

Alltså blir det ett naturligt fokus på styreträning nu, och ett tag framöver. Har känt att det var bra med lite träningsvila, och passande nog(?) var jag av med mitt träningskort i drygt en och en halv vecka, och då fick jag testat på att cykla en mil och det gick fint med knät. Sen körde jag lite styreträning med kroppen som motstånd på det vid två tillfälle. Det gick också bra.

Igår körde jag ett pass på gymet, där jag lyckades pressa in ett helkroppsprogram (minus direkta övningar för biceps och triceps) på runt 45 minuter. Jag tänker mig att jag kommer att köra ett sådant pass i veckan, där jag då fokuserar på sk. basövningar som involverar flera muskelgrupper samtidigt. Sen får det bli två splittade pass med större variation i övningar och lite mer fokus på enskilda muskelgrupper – men jag tänker mig att jag rent generellt kommer att köra mer basövningar även dessa dagar, snarare än en massa maskiner.

Planen är alltså just nu att få till totalt fyra pass träning i veckan. Tre pass gym, och ett pass bandy (kondition). Jag känner egentligen att jag bör stoppa in ett separat konditionspass ovanpå detta, men det får vänta lite tror jag.