Löparknä

Löparknä.
Jaha. Hm. Efter att ha känt efter ordentligt var det egentligen är jag har ont, markerat de ställen som ömmar med penna på huden och därefter googlat på ”löparknä” är jag inte det minsta tveksam till att det är just precis detta jag drabbats av. Diagnosen på tex följande sidor känns helt klockrena: http://www.sct.nu/traning/traningslara/itb/itbartikel.htm, http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=464, www.netdoktor.se/traning-kost/?_PageId=377, och slutligen en sida som har riktigt bra bilder på stretch och aktuella styrketräningsövningar: http://www.hemovningar.se/hem/oevningar/knae/loeparknae/109-toej-hamstrings.aspx

Kan konstatera att jag har gjort de ”fel” som man kan göra och därmed är klart utsatt för risk för att få detta. Bra att google finns så man kollar upp sådant här tidigt. Jag springer oftast på vänster sida av vägen – ökad risk för problem med väsnter ben, jag pronerar – ökad risk, jag springer en hel del i terräng – ökad risk, jag har ökat mängden träning kraftigt de senaste månaderna – ökad risk, jag är något stelare i berörda delar av kroppen än vad jag borde och slarvar lite med att stretcha just dessa delar – ökad risk, slutligen har jag ett par ganska gamla skor som är väl slitna – ökad risk. Summan blir så klart att jag nu ligger risigt till. Fast å andra sidan har jag bara haft ont i ett par dagar och vet nu vad jag ska vara uppmärksam på!

Nu ska det stretchas flera gånger om dagen, nya skor är redan på gång, knä-skydd / -stabilisering är köpt redan och jag har redan fattat att jag ska vila.