Inför Trelleborgsloppet på Lördag

Trelleborsloppet på Lördag närmar sig, alltså den tävling som jag tänkt mig att använda som mätpunkt för mitt uppsatta mål. Målet är alltså att springa milen (10 km) på under 45 min innan sommaren är slut. Det innebär att jag ska ha en kilometertid på runt 4.30 min per km.

Det som är lite oroväckande är att jag som ett brev på posten sista veckan känt mig lite risig. Efter senaste gymbesöket i Onsdags, för en vecka sedan idag, small det till i nacken och sedan dess har jag ont där. Det har gett mig sömnproblem och rent allmänt en trist och smärtsam tråkig känsla. Jag ska till en Nappapat imorgon torsdag så jag hoppas jag får bukt på detta  då.

Problem två är att jag sedan i Förra veckans Torsdag / fredag också har ont i vänster knä, eller snarare ett par muskelfästen eller en senor precis i närheten av knät, på vänster yttersida strax ovan och under på yttersidan av knät. I sämsta fall stoppar detta mig från att springa, i bästa fall går det över innan lördag. Jag hoppas lite att det kanske kommer som en bi-effekt av att jag har ont i nacken och kanske spänner mig och springer med fel löpsteg som en konsekvens av det. i så fall är det förhoppningsvis övergående.

Problemet uppstod i Torsdags när jag körde 5 km på bana med mål att hålla km tid på 4.30. (vilket gick sådär och det blev snarare runt 4.55). Efter detta pass kändes det okej, men lite skumt. På fredagen kändes det inte bra, när jag tänkte springa 8 km. Jag stannade vid löplabbet för att titta på nya skor men nöjde mig sedan med att vila. Det var dock först efter att jag sprang ett lugnare pass i Lördags, skulle vara 8 km men jag nöjde mig med drygt 6 km, som jag förstod att detta var något att ta i beaktande. I Måndags blev jag lite orolig, men fullföljde ändå planerade 6 km – vilket nog var dumt.

Värre är om det är någon form av överträning, jag har ju tränat betydligt mer löpning de sista dryga två månaderna än tidigare. Hur som helst har jag idag köpt ett ”knä-skydd” för att stabilisera och värma skadan lite, i förhoppning om att det kanske hjälper lite. Dessutom är ett par nya skor, ett par Nike Zoom Structure Triax+ 14 i Gore-tex, beställda.

Som om inte detta var nog är barnen förkylda och jag är därmed i kraftig riskzon för att drabbas av detta också. Därför har jag för första gången valt att köpa Kan-jang trots att det inte finns minsta vetenskapliga bevis för att det skulle hjälpa.
Just nu känns det som att jag ska vara nöjd med att komma under 50 min på milen på Lördag. Det skulle faktiskt vara okej det med egentligen. I alla fall sett till min startpunkt i våras. Men jag erkänner att det inte är något jag blir helt nöjd med i alla fall.Vi får se hur det går på Lördag.